Найбільша приватна газовидобувна компанія України ДТЕК Нафтогаз увійшла в ТОП – 25 інноваційних компаній України-Про це повідомляє Укладач рейтингу, видання "Власть денег". Таку оцінку компанія отримала завдяки системній роботі з впровадження сучасних технологій, які допомагають підвищити ефективність розробки родовищ і збільшити видобуток газу.

У статті зазначено, що завдяки інноваційним технологіям у галузі будівництва свердловин ДТЕК Нафтогаз став лідером глибокого буріння в Україні. Так, за 2014-2020 рр. компанія побудувала 23 свердловини глибиною понад 5,4 тис.м, серед яких – найглибша експлуатаційна свердловина в Європі (6750 м). Тепер компанія хоче масштабувати цей досвід і планує буріння на глибину понад 7 тис. м.

Серед інших інноваційних проектів компанії-застосування сучасних методів геологічного вивчення надр, включаючи створення постійно-діючих 3D-моделей. Для стабілізації видобутку газу на зрілих родовищах було введено в експлуатацію повністю автоматизовану пропаново-холодильну установку та дотискні компресорні станції.

За словами прес-служби, ДТЕК Нафтогаз - єдина компанія в газовидобувній галузі України, яка сформувала Технологiчний центр для системного моніторингу, адаптації та впровадження інновацій. Наступний крок-створення нафтогазового технологічного хабу ДТЕК, за допомогою якого компанія планує залучити в Україну раніше недоступні технології, налагодити міжнародні партнерства з найбільшими компаніями і активізувати науково-технічний потенціал країни.

Як відзначають укладачі рейтингу, при відборі головним критерієм була не тільки наявність інноваційних планів на майбутнє, але і вже успішно реалізовані інновації у виробничих технологіях, продукції, що випускається або послуг, що надаються. Також враховувалися роль компанії в житті країни, обсяг інвестицій, вкладених в інноваційні проекти, участь компанії в спеціалізованих виставках і значення впроваджених інновацій для зміцнення економічного і технологічного потенціалу та міжнародного авторитету України.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще