Підбито підсумки конкурсу міні-грантів "Громада своїми руками" – про це повідомляє прес-служба компанії ДТЕК, за фінансової підтримки якої традиційно реалізується проект. Цього року участь у конкурсі взяли жителі Мачухівської та Великосорочинської ОТГ Полтавської області – територій діяльності нафтогазового бізнесу ДТЕК. Переможцями стали 10 соціальних проектів, які отримали фінансування на загальну суму 800 тис.грн.

Серед переможців-ініціативи в галузі охорони здоров'я, освіти, благоустрою населених пунктів, співпраці між містами та сільськими територіями. Для реалізації проектів було створено 10 ініціативних груп з числа активних жителів громад та залучено понад 70 волонтерів.

За словами керівника відділу комунікацій ДТЕК Нафтогаз Олександра Шевельова, бути надійним партнером місцевих громад - важливий принцип роботи ДТЕК Нафтогаз. "Цього року ми розширили шляхи співпраці з громадами і вперше провели на територіях нашої присутності конкурс "Громада своїми руками". Приємно, що конкурс викликав великий інтерес серед мешканців, які проявили активність та реалізували 10 важливих проектів з нашою допомогою. Сподіваємося, наступного року заявок на участь у конкурсі буде ще більше", – зазначив Олександр Шевельов.

Нагадаємо, що мета конкурсу "Громада своїми руками" – допомогти волонтерам, які прагнуть покращити життя у своїх громадах. Мешканці подавали заявки на реалізацію проектів для благоустрою, після чого конкурсна комісія визначила переможців, яким було надано фінансування. Конкурс проводився за підтримки ДТЕК вже в 8-й раз. За 2013-2019 роки за результатами конкурсу фінансування отримали понад 1500 проектів.

Як підкреслила директор з регіональної політики ДТЕК Енерго Тетяна Оверіна, мета ДТЕК як соціально відповідального бізнесу - сприяти сталому розвитку територій. "Проект "Громада своїми руками" дозволяє підтримати підприємницькі та соціальні ініціативи на місцях, покращити рівень благоустрою територій, створити додаткові можливості для навчання та розвитку. Наша компанія-яскравий приклад того, що український бізнес може бути соціально-відповідальним", – зазначила Тетяна Оверіна.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

ДТЕК системно реалізує проекти, спрямовані на підвищення конкурентоспроможності територій, поліпшення якості життя та економічного благополуччя населення, так як це сприяє досягненню цілей сталого розвитку ООН і відповідає принципам ESG, якими керується компанія, реалізуючи власну стратегію розвитку.