Глава українського уряду Денис Шмигаль розповів, коли в країні введуть так званий "локдаун", а також назвав його ймовірні терміни.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві Дениса Шмигаля, яку він озвучив під час виступу в українському парламенті.

За словами прем'єра, при дотриманні всіх правил карантину вихідного дня перші результати буде видно через 2-3 тижні.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Якщо такий карантин скасують, то в Україні вже через три тижні буде до 20 000 хворих на коронавірус щодня і не вистачатиме місць в лікарнях країни вже через місяць. При цьому, Шмигать заявив, що зараз не треба розгортати мобільні госпіталі, але підготовка до цього вже ведеться.

Карантин в Україні, фото: Unian
Карантин в Україні, фото: Unian

У такому випадку уряд буде змушений ввести локдаун мінімум на три тижні. За інформацією, якою володіє прем'єр, на цих вихідних люди були менш активні, ніж під час "локдауну" навесні.

Шмигаль відзвітував у Раді щодо доцільності введення карантину вихідного дня. Глава Кабміну заявив, що в разі скасування карантину, Україна переступить поріг в 20-30 тисяч хворих за кілька тижнів і доведеться вводити повний локдаун на три тижні, як це зробили більшість країн Євросоюзу.

Денис Шмигаль закликав українців залишатися вдома, а якщо потрібно вийти, то тримати дистанцію і дотримуватися всіх протиепідемічних заходів. Зараз Україна виходить на 50 тисяч тестів на день, планують вийти на 70 тисяч.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, коронавірус одним ударом нокаутував інтернат на Хмельниччині - дідусі та бабусі у смертельній небезпеці.

Як повідомляв Знай.uа, медик з Ізраїлю тричі плюнув на Ісуса і вилетів з роботи.

Знай.uа писав, Україна перша в світі завершила випробування вакцини від Covid-19.