Скандал, в якому опинився український міністр інфраструктури, на своєму телеграм-каналі прокоментував голова парламентського комітету з питань залізничного транспорту Олександр Скічко, зазначивши, що отримав підтвердження інциденту з кількох джерел.

«Згідно з протоколом служби безпеки прем'єр-міністра Казахстану, в період пандемії в усіх осіб, хто контактує з ним, повинен бути при собі негативний ПЛР тест на Covid-19. Наш же міністр інфраструктури приїхав на зустріч з ПЛР-тестом, який, за даними моїх джерел, був підроблений. І цю аферу міністра України виявила служба безпеки прем'єр-міністра Казахстану. Зустріч з прем'єром Казахстану не відбулася», – пише Скічко.

За інформацією нардепа, правоохоронці Казахстану мали намір порушити кримінальну справу за фактом підробки документів, але конфлікт вдалося владнати.

Олександр Скічко вважає, що вчинок міністра, якщо він реально мав місце, б’є по репутації української держави: «Як можна так принижувати і ганьбити нашу країну?? .... Міністр представляє Україну чи себе особисто? Чому міністр, який підробив тест на коронавірус в період пандемії, не подав у відставку? Владиславе Артуровичу, дайте відповідь – чому ви після такого скандалу не пішли у відставку?»

Зустріч міністра транспорту та інфраструктури Владислава Криклія з главою уряду Казахстану Аскаром Маміним мала відбутися 12 листопада.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

В міністерстві транспорту раніше повідомили, що зустріч не відбулася через те, що вона не була остаточно підтверджена казахською стороною.