Український політолог Руслан Бортник пояснив, який найбільший виклик з'явився для президента Володимира Зеленського: мітинг місцевих еліт або ж ситуація з коронавірусом. Він згадав і конфлікти з мерами кількох міст, які відмовлялися дотримуватися карантину вихідного дня.

Про це Руслан Бортник повідомляє в інтерв'ю на каналі "Politeka Online" в YouTube.

"Я не впевнений, я не виключаю, що цей бунт регіональних еліт, знаєте, як в тому анекдоті, коли демонстрація садомазохістів зустрілася з загоном ОМОНу. З одного боку мери роблять те, що хоче суспільство, а з іншого боку центральної влади є, на кого все звалити", - вважає український політолог.

За його словами, нова хвиля пандемії коронавірусу сталася не через неправильне використання ковидного фонду, не через неготові лікарні, не через відсутність лікарів і обладнання, а через дії регіональних еліт, які відмовляються дотримуватися обмежень карантину.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Читайте Знай в Google News!

"Це просто гра, в тому числі гра з боку центральної влади, гра з боку президента, яка дозволяє йому перекласти відповідальність на плечі мерів. Незважаючи на всі звинувачення, які звучать у нас вже 10 місяців у бік регіональної влади, жоден з мерів до відповідальності не притягнутий", - вказав політичний експерт.

Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube
Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Також Руслан Бортник уточнив, що якби мери дозволили собі "публічно, нахабно і цинічно посилав би в пішу юридичну подорож" всі накази влади за Петра Порошенка, то картина б була іншою. А оскільки сьогодні мери розуміють, що їм нічого не буде, то вони себе так вільно ведуть.

Нагадаємо, що Руслан Бортник заявив, що українська влада чинить тиск на дрібний бізнес замість боротьби з коронавірусом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", політолог Руслан Бортник пояснив українцям, що означає посилення заходів карантину.

Також "Знай.ua" писав, що Руслан Бортник заявив, що Володимир Зеленський не розуміє наслідків локдауну.