Політтехнолог Сергій Гайдай прокоментував рішення українського уряду ввести карантин вихідного дня через стрімке поширення коронавірусу. За його словами, ніякого карантину в Україні не буде через те, що його проігнорують люди, чиє життя залежить від нього.

Про це Сергій Гайдай повідомляє в інтерв'ю на каналі "Politeka Online" в YouTube.

"Я розумію, що ніякого карантину не буде. Його проігнорують більшість людей, чиє життя від цього карантину залежить. І в основному це, безумовно, вихідний сервіс, підприємницьке середовище, яке забезпечує магазини, ресторани, сервіс, для яких субота і неділі важливі", - заявив Сергій Гайдай.

Він навів у приклад Львів, де більшість громадян заробляють завдяки тому, що туди на вихідні приїжджають туристи. Політтехнолог прокоментував те, що кілька мерів виступили проти введення такого режиму в Україні.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте Знай в Google News!

"Для мене ця історія про те, що наш уряд вводить карантин, а на регіональному рівні це введення ігнорують, причому ігнорують лідери місцевого самоврядування, - дуже чіткий наслідок тих виборів, які відбулися у нас в органи місцевого самоврядування 25 жовтня", - підкреслив політтехнолог.

Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube
Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube

За його словами, цей процес політтехнологи називають "втратою легітимності". Він також уточнив, що нещодавно вийшли соціологічні опитування, в яких говорилося, що якби вибори пройшли в ці вихідні, то на них виграв би Володимир Зеленський і його партія "Слуга народу".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

"Не можна заспокоюватися Зеленському і його команді. За фактом, вже більше такої підтримки, яку вони мали 1,5 роки тому, коли вони обирали парламент і туди обралася рекордна кількість депутатів. Підтримки немає", - підкреслив політтехнолог.

Нагадаємо, що у Києві під Верховною Радою пройшов мітинг підприємців, які вимагали скасувати карантин вихідного дня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні поліція масово закривала ресторани, які працювали в карантині вихідного дня.

Також "Знай.ua" писав, що лікар Євген Комаровський висловив свою думку щодо карантину вихідного дня.