Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 18 листопада припинила всі провадження щодо оскарження рішення прокуратури закрити справу "Роттердам+" через відсутність складу злочину.

Перший процес був закритий напередодні, а 18 листопада головуючий суддя Ігор Панаїд оголосив про припинення слухань і по другому процесу.

Таким чином, рішення Вищого антикорупційного суду від 24 Вересня 2020 р.про законність та обґрунтованість закриття справи «Роттердам+» набуло чинності і подальшому оскарженню не підлягає.

За словами адвоката Наталії Дригваль, це ставить крапку в історії «Роттердам+» і справа остаточно і безповоротно закрита.

Причиною цьому стала відмова Віктора Чумака від своєї апеляційної скарги. Громадська організація " Центр протидії корупції "(ЦПК), що представляє інтереси Чумака, заявила, що він не бачить сенсу в розгляді своєї апеляційної скарги, тому її відкликає.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Адвокат Дригваль запевняє, що таке рішення Чумак прийняв після того, як разом з НАБУ усвідомив перспективність оскарження, після ознайомлення з матеріалами сторони захисту.
Нагадаємо, 17 листопада рішення ВАКС про законність і обґрунтованість закриття справи «Роттердам+» офіційно вступило в силу.

Саму справу "Роттердам+" Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила ще 27 серпня 2020 р.через відсутність у ній складу злочину. Пізніше це рішення підтримав офіс генерального прокурора. Причина - у зібраних НАБУ матеріалах немає доказів шкоди від формули або вчинення ким би то не було кримінально правопорушення.