Про це заявив народний депутат України Олексій Гончаренко у эфірі "Україна 24".

"Це є злочин по відношенню до власного бізнесу, до України, до виробників. Тому що в таких умовах, в яких сьогодні знаходиться бізнес і підприємства, їм тільки треба допомагати. Тому що кожне робоче місце, яке вони дають людям, на вагу золота. І треба все робити, щоб вони могли далі працювати", - сказав Гончаренко.

Він наголосив: в кризу додатковий фінансовий тягар для бізнесу буде вбивчим для нього і призведе до зростання безробіття серед українців. Окрім того, саме звичайні українці заплатять за подорожчання струму для підприємців, адже це спричинить зростання цін на товари і послуги.

"Держава має зробити все важливе і неможливе, щоб підтримати всі діючі працездатні підприємства. Але замість цього приймаються рішення, які будуть призводити абсолютно до зворотного. І, звичайно, заплатять за все це люди", - зазначив депутат.

Нагадаємо, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, підвищила з 1 грудня 2020 року на 30% - з 240,23 грн/МВт-год до 312,76 грн/МВт-год.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Президент об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков заявив, що підвищення тарифів "Укренерго" на передачу електроенергії призведе до закриття промислових підприємств і падіння економіки. А народний депутат, голова профспілки шахтарів Михайло Волинець прогнозує закриття шахт в разі зростання тарифів на струм.

Водночас економічний експерт Андрій Новак заявив, що підвищення тарифу на передачу електроенергії запустить ланцюгову реакцію з подорожчання усіх товарів і послуг.