Мажоритарник з Полтавської області Костянтин Касай, організувавши невдоволення жителів села Зеленківка видобутком піску, намагається всіляко перешкоджати роботі відомої турецької фірми «Онур», одного з ключових підрядників президентської програми «Велике будівництво».

Про це повідомляє видання «Дело».

«Свіжий корупційний скандал, де фігурує ім'я чергового «слуги народу», Костянтина Касая - інцидент з турецькою компанією «Онур», однією з ключових компаній, які працюють на об'єктах президентської програми «Велике будівництво». Більш того, «Онур» зареєстрував в Україні дочірню компанію, і всі сплачені податки, виплати заробітних плат українським працівникам залишаються і працюють на нашу економіку. Але що значить міжнародна репутація, інвестиційна привабливість та хороші дороги, якщо «слузі народу» хтось перейшов дорогу?», - пише видання.

Як зазначає автор матеріалу, лінія атаки Касая на «Онур» - видобуток піску, який необхідний для будівництва. Використовуючи свій статус народного депутата, Костянтин Касай розвинув неабияку діяльність - виступає у Верховній Раді, загрожує створенням Тимчасової слідчої комісії, записує відео в Facebook, в якому звинувачує компанію в осушенні річки і обіцяє втручання поліції.

Втім, щирість намірів Касая викликала у медіа питання. В першу чергу, через факти його біографії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Костянтин Касай вже був фігурантом антикорупційного розслідування, про що писала організація «Чесно». З'ясувалося, що нардеп був замішаний у справі про зловживання владою, порушеннях на тендерних держзакупівлях і порушеннях процедури тендерів. Так, його дорожньо-будівельна фірма «Полтавастройсервіс плюс» якимось незбагненним чином підписала відразу шість договорів на ремонтні роботи в Полтавському аеропорту, зокрема, рульової доріжки і перону. При цьому закон забороняє ділити предмет закупівлі на частини, що є грубим порушенням. В Єдиному реєстрі судових рішень зазначено, що за даним фактом було відкрито кримінальне провадження щодо чиновників Полтавського аеропорту, в якому також фігурує фірма Касая», - зазначає видання.

«В цілому за 6 років існування компанія «Полтавастройсервіс плюс», яку заснував сам Касай і його дружина Олена, отримала 40 підрядів на суму 78,5 мільйонів гривень. Непогані показники доходів у «правдоруба» і борця з «турецькою дорожньою мафією»!», - підкреслюють журналісти.