Кабінет міністрів погодив впровадження накопичувальної пенсійної системи. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання уряду.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що учасниками нової системи стануть люди до 35 років, які працюють у важких і небезпечних умовах. Якщо парламент проголосує" ЗА", система почне діяти паралельно з традиційною солідарною.

Згідно з попередніми термінами система може почати діяти паралельно з традиційною з 2021 року.

"уряд пропонуватиме Верховній Раді впровадження професійної пенсійної накопичувальної системи. Це дуже важливе питання, тому я його поясню. Розмір єдиного соціального внеску пропонується збільшити на 7% в списку особливо важких професій номер 2 і списку особливо важких професій номер 1, тобто для осіб молодше 35 років, які працюють в особливо важких умовах ", - сказав Шмигаль.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Даний проект закону представила чиновникам Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Вона заявила, що за рахунок цих коштів будуть покриватися витрати для виплати поточних пільгових

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, накопичувальна пенсія, українцям розповіли, які загрози приховує реформа.

Як повідомляв Знай. ua, Пенсійний фонд озвучив важливу заяву щодо осінніх виплат, скільки і хто отримає заслужених грошей.

Також Знай. ua писав, що в Україні підрахували середню зарплату, від 6 до 25 тисяч.