Свою думку про це висловив і політичний оглядач Сергій Корнак.

«Сорос — один з найбагатших людей у світі, він володіє фондом, який займається одним — зароблянням грошей, йому плювати на державу, на людей, на національності. Міжнародні спекулянти заробляють впливом на державні інститути», - зазначає він.

Але, додає Корнак, Сорос хоч і впливовий, але зовсім не всемогутній. Але в ряді країн, у тому числі й в Україні, у нього є свої люди. У нас це, зокрема, Леонід Кучма і Віктор Пінчук, які, на думку оглядача, займаються розділом сфер впливу в країні.

«В Україні все поділено олігархами. Пінчук має вплив на сферу медицини, держзакупівель, суднове управління, НАБУ. Для чого? Щоб прикривати всіх інших за бабки. І все це для того, щоб ми боялися незрозумілого столітнього старого в Америці», - зазначає коментатор.

Український політичний клас Корнак коротко характеризує як «зграю». У неї, на його погляд, входять і Кучма з Пінчуком, і партія «Голос», і штатні антикорупціонери начебто Шабуніна, які за сім років не змогли пред'явити жодних результатів своєї роботи.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Якби ми оголосили війну Америці та здалися б в полон, то у нас все було б добре», - говорить Корнак.

Він вважає, що США і ЄС тут ні при чому — президента і нардепів ми вибираємо самі. А що у світі з ними ніхто не хоче рахуватися — це вже наша вина.

«Ніякого страшного дядька Сороса немає, є просто внутрішні чорти, які нас обкрадають», - вважає оглядач.

Раніше колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос говорив про «колективного Сороса».

Політик Микола Томенко заявив, що в Україні Сорос пустив свої гроші на вітер.