Цьогоріч Україна вже не отримає траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Тимофій Мілованов пояснив, це тим, що ми "не встигаємо".

Читайте Знай в Google News!

Про це в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV заявив ексміністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та радник голови офісу президента Тимофій Милованов.

Тимофій Милованов, скріншот: YouTube
Тимофій Милованов, скріншот: YouTube

"Траншу не буде. У кого є якісь ілюзії - це не реально. Фізично, календарно зараз ми не встигаємо. Траншу в цьому році не буде", – заявив Милованов. Тимофій Мілованов

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Крім того, Мілованов зауважив, що до кінця року Україна може прийняти місію МВФ і досягти домовленостей на робочому рівні. Це дозволить Україні залучити фінансування з прийнятною процентною ставкою від інших кредиторів, додав він.

"Таке досягнення домовленостей дає позитивний сигнал ринкам і дозволить Україні залучити фінансування за прийнятними відсотками на той період, поки триватимуть переговори з МВФ", - заявив Милованов. Тимофій Мілованов

МВФ, скріншот: YouTube
МВФ, скріншот: YouTube

Раніше, 3 листопада, президент України Володимир Зеленський заявив, що місія МВФ не приїде в Україну через рішення КСУ про скасування антикорупційної реформи. Він додав, що внаслідок цього буде "діра в бюджеті". А вже 18 Зеленський заявив, що Україна виконала всі вимоги МВФ.

Водночас 4 листопада 2020 року міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що через рішення КСУ Україна може недоотримати від МВФ два транші по $ 700 млн в цьому році і ще $1,5 млрд в наступному році.

Володимир Зеленський в літаку, фото: president.gov.ua
Володимир Зеленський в літаку, фото: president.gov.ua

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тисячі українців позбавлять соцдопомоги: хто залишиться без грошей вже у січні. Наступного року пенсії перестануть виплачувати тим, хто недобрав певну кількість років роботи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців без масок почнуть штрафувати: Зеленський підписав указ. Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає штрафи за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту.

Також "Знай.ua" писав, в українських лікарнях не вистачає ліжок для хворих? Степанов зробив термінову заяву. Вже довгий час ширяться чутки про те, що начебто в українських лікарнях через велику кількість хворих на коронавірус, не вистачає ліжок. Ситуацію прокоментував міністр охорони здоров'я Максим Степанов.