Казахстанські ЗМІ приділили чимало уваги інциденту з міністром інфраструктури України Владиславом Кріклієм, якого не пустили на зустріч з прем'єр-міністром Казахстану через фальшивий тест на ковід.

Так, «Комсомольская правда в Казахстане» написала, що «новий міжнародний скандал влаштувала українська владу на рівному місці».

«Мова на цей раз не про гроші, але ситуація по-справжньому ганебна. Міністра інфраструктури України Владислава Криклія і посла України Петра Врублевського влада Казахстану зловила на відвертому обмані», - зазначає видання.

«КП в Казахстані» також підкреслила, що Київ цю інформацію не став ані спростовувати, ані обурюватися. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль особисто вибачився перед Маміним за інцидент і своїх підлеглих, які надали фальшиві довідки.

«Але, що цікаво, прем'єр Казахстану від прем'єра України ці вибачення приймати відмовився. У наявності - новий дипломатичний скандал між Україною і Казахстаном, який українська сторона своїми руками створила буквально з нічого», - йдеться в статті.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

У свою чергу, Forbes.kz зазначає, що прем'єр-міністр Казахстану Аскар Мамін не зустрівся з міністром інфраструктури України Владиславом Кріклієм через прострочені ПЛР-довідки членів української делегації.

«Казахстанська сторона висловила готовність у організації зустрічі голови уряду РК Аскара Маміна і міністра інфраструктури України Владислава Криклія. Однак у зв'язку з простроченими (понад п'ять днів) ПЛР-довідками членів української делегації зустріч прем'єр-міністра РК Аскара Маміна з Владиславом Кріклієм не відбулася», - цитує видання повідомлення прес-служби прем'єр-міністра Казахстану.

Політолог Олексій Голобуцький розкрив суть обману у своїй публікації у Facebook: «Прочувши про те, що ПЛР-тести мають бути не старіші ніж п’ять діб, Криклій з Врублевським за старою звичкою вирішили скористатися кольоровим принтером і виправити дату. Чи то їх впіймали безпосередньо біля принтеру, чи вже опісля служба безпеки звернула увагу на недолугу спробу підробки, факт залишається фактом – обом вказали напрямок на Захід і трохи на Північ».

Видання «Супутник» зазначає: «який рівень наслідків у відносинах двох країн спричинить даний інцидент, стане зрозуміло лише з часом».

Раніше проти Владислава Криклія було заведено кримінальну справу за схему відкатів при сертифікації газобалонного обладнання для автовласників.