Підвищення тарифу на передачу електрики безпосередньо населення України не стосується. Але люди обов'язково відчують його на собі, так як подорожчають товари і послуги, в тому числі першої необхідності – наприклад, Випічка і комунальна сфера. Таку думку висловив економіст Віктор Скаршевський в ефірі телеканалу»Україна 24".

"Безпосередньо підвищення тарифу на передачу електрики на населенні не відіб'ється. Але побічно-безумовно. Хліб подорожчає, наприклад, тому що при його виробництві витрачається електроенергія. Водопостачання - там теж витрати електроенергії. Тобто, продукти і послуги подорожчають", - пояснив економіст.

Нагадаємо, НКРЕКП підвищила тариф на передачу електроенергії з 1 грудня 2020 року на 30% - з 240,23 грн /МВт-год до 312,76 грн /МВт-год.

Раніше економіст Борис Кушнірук заявив, що підвищення тарифу значно поглибить економічну кризу в Україні - призведе до подальшого падіння виробництва і прискорить інфляцію.

У свою чергу президент об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков заявив, що через підвищення тарифу промислові підприємства будуть змушені скоротити десятки тисяч працівників. А Львівський ресторатор Андрій Худо повідомив, що установи після підвищення тарифу на передачу електрики будуть тимчасово припиняти або і зовсім заморожувати роботу.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще