Колишній президент ДП" Антонов "Олександр Лось 8 років працював конструктором на" Антонові " і пропрацювавши чотири місяці президентом підприємства, буквально пару тижнів написав заяву про відхід зі своєї посади. Що відбувається навколо "Антонова" він розповів в інтерв'ю Юрію Романенку.

Читайте Знай в Google News!

Фахівець стверджує, що багато хто хоче отримати контроль над виробничими комплексами. Зокрема, постійно ведеться боротьба навколо "арсеналу". Його площі офіційно хочуть здавати за копійки, а реально через посередників отримуючи ту вартість, яку отримують за комерційними цінами.

" Як я і сказав, початково, коли ми сідали за стіл, it was not my game, тобто я в цьому не збирався брати участь. Якщо Орієнтир саме на такий предмет діяльності, то звичайно, it's not my history", - говорить експерт.

Романенко зачепив тему Укроборонпрому і причини його створення свого часу при Януковичі.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Ліквідація запасів радянських озброєнь. Той час закінчився. Все ліквідовано. Тепер залишилося що — тільки важке машинобудування, на якому, як багато хто бачить, а ще плюс в «Антонові» - це авіакомпанія, яка нібито дає високу маржинальність.

Тільки всі забувають, і я постійно про це колегам нагадував, що літаки починають працювати самі на себе, тому що ремонти тих же двигунів, ремонти комплектуючих – вони дорогі. Це реінвестиція. Тобто, заробили-оплатили ремонт, заробили – оплатили ремонт.

І природно, псевдоексперти з боку намагаються переконувати людей, які приймають рішення про те, що там висока маржинальність і гроші йдуть кудись на сторону. Ну якщо є такі факти, то цим повинні займатися правоохоронні органи. І до речі, нещодавно один із співробітників Укроборонпрому в пресі заявив про те, що співробітники «Антонова» не діяли, знаючи про якісь факти розкрадань і т.Д. Ну не діяли",-говорить Олександр.

Фахівець пояснив, що на імені "Антонова" багато хто намагається заробити собі політичні бали і пропіаритися, що є не дуже чесним ходом.

Дивитися. а ось відносини з Укроборонпромом, вони за яким принципом будуються? Тобто, ви платите в Укроборонпром, ви платите, «Антонов " заробляє гроші, він віддає ці гроші Укроборонпрому, або якісь внески робите...?,- запитує Романенко.

"Є регулярні внески в Укроборонпром. Вони для різних підприємств різні. Звичайно ж, «Антонов " є на сьогоднішній день максимальним донором для Укроборонпрому. Ну і можу припустити, - каже Лось, - звичайно ж, що одна з причин при псевдополітичній боротьбі, яка ведеться Укроборонпромом за "Антонов», звичайно ж, є це. Фінансова причина. Безумовно".

Бабки-це перша причина.

Як ви розумієте, я намагаюся вести себе коректно. Тому ...