У своєму відеоблозі «Чаплига без питань» політичний коментатор Михайло Чаплига розглянув питання про зовнішнє управління Україною.

Основні критерії та поняття він запозичив з лекції на цю тему канадського дипломата, колишнього посла в Україні Романа Ващука, яку сам Чаплига гаряче рекомендував своїм глядачам.

«Ця відкрита лекція посла Канади для мене дуже цікава і дивна тим, що це країна Співдружності. Тобто 3-4 роки тому Британія пішла з публічного простору, і коли британцям необхідно щось сказати, вони роблять це через послів», - зазначає відеоблогер.

За його словами, дипломат розкрив всю сутність зовнішнього управління і прийомів, які для нього використовуються. Дійсно, для чого знадобилися півтора мільйона декларацій, якщо спочатку планувалося всього триста? Щоб тепер політики могли використовувати їх у своїй гризні — або для чогось ще?

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Він розповідає, чому це відбувається. Він розповів і про МВФ, який нав'язав ці тарифи, і що таке структурний диктат», - каже Чаплига про Ващука.

Сам він призводить недавні приклади дій Джорджа Сороса, який, на думку аналітика, довгий час перебував «в сплячці», а тепер час від часу прокидається — коли народи країн намагаються самі вирішувати свою долю.

Наприклад, в тому випадку, коли Конституційний суд Німеччини висловився проти створення піраміди внутрішнього боргу. Або коли Польща та Угорщина не дозволили ставити умовою надання країні фінансування «верховенство права», яке на практиці означає те ж саме зовнішнє управління.

Ці країни відстояли свою суб'єктність. А Україна?

Тут для зовнішнього управління використовується «антикорупційна інфраструктура», яка контролює все, а сама в межах України не підконтрольна нікому.

«Тільки чомусь в Польщі та Угорщині народилася суб'єктність, а наші стоять в позі «зю». До речі, саме польський і угорський політичні режими Сорос назвав кривавим і корупційними », - резюмував оглядач.

Раніше він змалював ситуацію з державним бюджетом.

Також Чаплига вказав на крайню небезпеку введення локдауна для України.