Президент Володимир Зеленський підписав указ про встановлення в Україні нового професійного свята — Дня працівника системи фінансового моніторингу, який тепер буде відзначатися щорічно 28 листопада.

Читайте Знай в Google News!

Відповідний документ був розміщений на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента.

Цим кроком Зеленський сподівається віддячити службовцям за їх внесок в утвердженні "статусу України як надійного партнера міжнародної спільноти у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення".

Ідею встановити нове свято президенту було висунуто за ініціативи Кабінету Міністрів України.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Указ набуває чинності з дня його опублікування, тобто вже з 28 листопада 2020 року.

Офіс Президента
Офіс Президента

Тема фінансового моніторингу час від часу потрапляла на перші шпальти ЗМІ. Ще влітку у Нацбанку розробили інструкцію про здійснення банками фінансового моніторингу. Тепер українцям, на думку окремих експертів, стає фактично незаконно мати гроші - майже заборонено законом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ощадбанк та ПриватБанк попередили українців про жорсткі перевірки: шахраям і терористам не пройти.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні американська валюта в 2020 році, в середньому, буде тримати позначку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

Також портал Знай.uа писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки. На думку фахівців, після спаду в цьому році на 8,2% і відновлення в 2021-му на 1,1% і в 2022-му на 3%, в 2023 році зростання української економіки прискориться до 3,4%, в 2024-му – до 3,8%, в 2025-му – до 4%.