Вищий антикорупційний суд визнав законним і обґрунтованим закриття справи " Роттердам»" і це рішення має беззаперечно виконуватися всіма правоохоронними органами, в тому числі Національним антикорупційним бюро (НАБУ).
Про це повідомив екс-генпрокурор Святослав Піскун в ефірі телеканалу «Україна 24».
"Нещодавно бачив у пресі" Роттердам»": антикорупційний прокурор приймає рішення закрити і Вищий антикорупційний суд приймає рішення закрити справу. І тут хтось із НАБУ виходить і каже-Ні, це все не так, ми ще раз перевіримо. Хвилиночку, перевіряйте, скільки хочете, але виконайте те рішення, яке вам поставив вищестоящий орган», - повідомив колишній генпрокурор.
На його думку, позиція НАБУ в цій справі підриває довіру до правоохоронної та судової системи.
"Так не повинно бути. Законність в країні повинна бути. Якщо керівництво прийняло неправильне, то йдіть до суду. Але якщо вже суд іменем України прийняв рішення, то ставте крапку і переходьте до наступних справ», - додав Піскун.
Раніше повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу " Роттердам»" ще 27 серпня 2020 р.через відсутність у ньому складу злочину.
Пізніше це рішення підтримав офіс генерального прокурора. Причина - у зібраних НАБУ матеріалах немає доказів шкоди від формули або вчинення ким би то не було кримінального правопорушення. Такого ж висновку дійшов і Вищий антикорупційний суд, рішення якого набуло чинності 17 листопада.