Міністерство економрозвитку лобіює інтереси тютюнової індустрії і повернення монополії в галузь. Про це заявив виконавчий директор "Антикорупційного штабу" Сергій Міткалик.

«Тютюновим компаніям вистачило один рік нової влади, для того, щоб «Тедіс України» перетворити на легального законного національного оператора на ринку тютюнових виробів. Що це означає? Що дистриб’юторство сигарет стає максимально законним. І це перше рішення прийнято на Мінекономрозвитку. І це такий насправді сумний дзвіночок і говорить, що тютюнова індустрія робиться у владних кабінетах», - сказав Міткалик.

На його думку, рішення Мінекономрозвитку є негативним сигналом, адже влада фактично створила монополію на ринку продажу тютюнових виробів.

«Тедіс Україна» -- це монопольний дистриб’ютор України. Це вже підтвержено рішенням Антимонопольного комітету», - наголосив Міткалик.

Нагадаємо, раніше народний депутат з фракції «Батьківщина» Валентин Наливайченко заявив, що через непрофесійність і бездієвість міністра Ігоря Петрашко та міністерства економіки, в Україну повернулися монополії, корупція і абсолютно непрозорі рішення. Зокрема, депутат згадав про ситуацію на ринку тютюнових виробів, де за лобіювання міністра економіки Петрашко повернувся монополіст, коли для компанії «Тедіс» створили особливі умови.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У свою чергу керівник Українського центру контролю над тютюном Андрій Скіпальський заявив, що створення за пропозицією Мінекономрозвитку Національного оператора на ринку тютюнових виробів є безпрецедентним випадком тютюнового лобізму.

Раніше народний депутат Сергій Магера зазначив, що попри те, що бізнес в країні зазнає колосальних збитків через карантин, міністерство економіки не пропонує жодних рішень для його підтримки.