В черговий скандал потрапило керівництво Дніпропетровської області. На цей раз їх викрили в маніпуляціях з тендерними процесами, завдяки яким мільйонні підряди отримують компанії з сумнівною репутацією, пише «Інформатор. Гроші».

Показова історія з ремонтом лікарні №17 в Кривому Розі, рідному місті президента. У тендері на проведення ремонтних робіт брали участь дві компанії: «Промспецбуд» і «Норма». Незважаючи на те, що пропозиція «Промспецбуд» була більш вигідною, глава ОДА Бондаренко віддав підряд на 25 млн грн фірмі «Норма».

Після проведення розслідування, Антимонопольний комітет скасував тендер. Тоді Дніпропетровська ОДА провела новий тендер, в якому знову не виграла «Промспецбуд», а замовлення на ремонт лікарні отримала пов'язана з керівництвом області компанія «БК БУДСИСТЕМА».

За відомостями видання, «БК БУДСИСТЕМА» тісно пов'язана з департаментом капбудівництва ДніпрОДА. Так журналісти встановили, що деякі з обласних чиновників отримували зарплату в цій компанії.

«У декларації за 2018 рік начальниця відділу житлово-комунального господарства управління архітектури, капітального будівництва та житлово-комунального господарства Вільногірського міської ради Дніпропетровської області Тетяна Яфарова крім зарплати в 8 тис. 232 грн вказала ще 10 тис. 819 грн, які належали «БК БУДСИСТЕМА», - повідомляє видання.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Крім цього компанію звинувачують в змові з чиновниками Луганської ОДА з метою привласнення бюджетних коштів.

«Відомо, що компанія має заборгованості перед Департаментом будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування Луганської ОДА за договором будівельного генпідряду на суму понад 5 млн. грн. і підозрюється в змові зі службовими особами Управління капітального будівництва Луганської облдержадміністрації. Луганські чиновники і дніпровські будівельники завищували вартість матеріалів, що використовуються при проведенні робіт, чим завдали збитків в особливо великому розмірі на суму 786 тис. 622 грн», - зазначає ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що глава ДніпрОДА Бондаренко і голова облради Олійник зривають реалізацію програми «Велике будівництво» в області.