Але як вона відбилася на основній проблемі України - на військовому конфлікті з Росією на Донбасі? Про це в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» Мирослава Бобровська поспілкувалася з політологом Валерієм Димовим.

Димов звернув увагу, що війна в цьому регіоні почалася набагато раніше, ніж пандемія. І Володимира Зеленського українці обрали президентом саме в надії, що він виконає свою обіцянку домовитися з Путіним «де-небудь посередині».

Але тепер вже майже половина президентської каденції Зеленського позаду, є матеріал для висновків. І висновки політолог робить невтішні: Зеленський, даючи цю обіцянку, або не до кінця розумів ситуацію, або банально збрехав.

«Зійтися посередині ніколи не виходить, останні події в Нагірному Карабасі це і показали. Тому від президента Зеленського я нічого не очікую, ніякого плану «Б» не буде», - вважає Димов.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Він зазначає, що рік тому президент був у своїх діях пов'язаний, з одного боку, передвиборчими обіцянками, а з іншого - тиском свого російського колеги. Тоді й був здійснений обмін полоненими.

Але кого на кого обміняли? Росія у своїх руках тримала журналістів і діячів культури, а Україна - бандитів, за якими були зазначеним вбивства і терористичні акти.

«Коли змінюють професорів і журналістів на злочинців - це не обмін, по суті - це виконання умов країни-терориста», - вважає Димов

Що ж до епідемії коронавірусу, це, на думку політолога, абсолютно інша справа. Однак перед президентом відкривається чудова можливість списати всі свої огріхи на цю епідемію.

Відносно «плану Б» Димов впевнений: головний секрет цього плану полягає в тому, що його немає.

Раніше політолог Дмитро Снєгирьов закликав не погоджуватися на умови Росії по Донбасу.

А ветеран бойових дій в цьому регіоні звинуватив президента в військових втратах.