Відомий політичний відеоблогер Сергій Корнак розповів про свої враження від бесіди з депутатом Верховної Ради від партії «ОПЗЖ» Нестором Шуфричем.

В першу чергу мова пішла про неймовірно роздутий чиновницькому апараті в нашій країні. Чиновників зараз в Україні близько 250 тисяч, тобто по одному на кожних 170 громадян. Однак нардеп не бачить тут проблеми.

«Він однозначно сказав, що співробітників і працівників міністерств він не бачить сенсу скорочувати, а звільняти необхідно представників облрад. Як на мене, це взагалі ні про що », - каже Корнак.

Сам же він вважає, що, кажучи про управлінський апарат, слід в першу чергу мати на увазі міністрів, їх заступників, начальників департаментів - тих, хто регулює бізнес.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Завдання Зеленського, на погляд Корнака, полягала в ліквідації бюрократії. Замість неї повинна була залишитися тільки необхідна група управлінців числом від 10 до 20 тисяч осіб на всю країну. Але президент вважав за краще не боротися з системою, а просто очолити її.

«Знаєте, чому жодна партія не говорить про скорочення числа чиновників? Тому що це їхні виборці та підтримка. Вони їздять на службових машинах, живуть в службових квартирах і дачах. А ми з вами - обслуговий персонал», - вважає блогер.

Цих людей він звинувачує в задушенні малого і середнього бізнесу - податками, зборами та дріб'язковим регулюванням.

Корнак впевнений: щоб вийти на новий рівень життя, потрібно перш за все боротися за скорочення чиновництва.

Раніше цей блогер назвав введення касових апаратів засобом тиску на малий бізнес.

Також він вельми критично висловився про державний бюджет.