У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» експерт із соціальних питань Андрій Павловський торкнувся теми фермерів і розповів, яка ситуація із ними в Україні.

Як розповідає Павловський, тепер фермери не мають пільги на податок за землю і власники чи орендарі паїв зобов’язані сплатити 1500 гривень на кожен гектар. Водночас, додає він, за відсутності коштів на податок з 1 липня можна продавати сільськогосподарські землі. «Скажуть: Ну а хто тобі винен? Не можеш платити – продавай свою землю», - коментує експерт.

Отже, він робить висновок, що влада всіма засобами і способами намагається змусити українців продати землю. За словами Павловського, влада навіть зменшила розмір ділянки землі, за який ПДФО платити не потрібно: було 2 га, а стало 50 соток. «Якщо ви маєте понад 50 соток – ви будете за цю землю сплачувати податок. А до того була пільга до 2 га», - підкреслює він. Це, на думку експерта, теж зроблена з тією ж метою: забрати землю.

Гість програми припускає, що найбільш негативно все це відіб’ється на пенсіонерах, які вирощують для себе овочі та фрукти, адже їм доведеться продати свої земельні ділянки.

Павловський підсумовує, що ринок землі та податкова реформа призведуть до збезземелення українців. Він впевнений, що високий податок – це спосіб зігнати селян з їхніх ділянок і продати їх на ринку. «А не будеш сплачувати податок, не будеш продавати – в тебе просто її заберуть як за борги, законодавство це зараз дозволяє», - каже експерт.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романченко розповів, навіщо депутати відкрили ринок землі.

Також Знай.ua писав про те, що закон про землю суперечить нашій Конституції.