Те, що в Україні катастрофічна ситуація з хабарництвом - знають усі. Більшість українців стикалися із тим, що у лікарнях, правоохоронних органах чи то освітніх установах так чи інакше натякають на хабар. Чим вище рівень закладу, або чим більша проблема - тим більші й цифри.

Про це він розповів в інтерв'ю Уніан.

«Мені здається, що кожен в Україні хоч раз давав вимушено хабар. Ще за старої ДАІ кожен автовласник навіть без порушення ПДД змушений був дати «на лапу», бо вимагали і погрожували. Моя компанія від дня заснування працювала без хабарів. Я маю потужну команду юристів, і коли державні органи вимагають «доплатити» за свої послуги, ми йдемо до суду. Так, це затягує виробничі процеси, але це принципова позиція. Для мене це принизливо. Коли ти маєш чесні наміри, намагаєшся покращити місто, зробити щось для львів’ян, впрягаєшся, а тут – «дай». Не дам», - про це в інтерв’ю інформаційному агентству «УНІАН» розповів президент Будівельної корпорації РІЕЛ, кандидат-мажоритарник у народні депутати по 116 округу Львова, Ростислав Мельник.

Боротися з корупцією вже намагалися багато разів, але нажаль, результати поки не вражають.

Останніми днями львів’яни мали змогу бачити на вулицях людей, які у футболках та кепках з написами: «Хабарі. Не беру. Не даю», роздавали наклейки з такими ж меседжами.

Популярные статьи сейчас
Некоторым пенсионерам выплатят деньги за старые "недочеты" Показатели счетчика станут недействительными: потребителей предостерегли от неприятностей с платежками Есть чем гордиться: как выглядит первый украинский внедорожник, который путают с иномаркой Придется платить по 8,79 грн за кВт: энергетики предупредили всех потребителей
Показать еще

«Я разом зі своєю командою у Львові провів флешмоб «Хабарі. Не бери. Не давай».Треба розуміти, що кожен в першу чергу має почати з себе, змінювати те, що укорінилось у свідомості нашої нації. Ми пройшлися державними органами, пропонували їм приліпити стікери з таким написом. І, знаєте, що? Вони погоджувались, ніхто не ховається, ані головний полісмен області, ані головний податківець, ані знаменитий, завдяки судді-коляднику, Львівський апеляційний адмінсуд. Люди теж підтримали – чіпляли на рюкзаки, автівки, дитячі візочки. Починати треба зі себе і я бачу, як вже змінилось мислення українців. Вони реально готові не брати і не давати хабарів», - переконаний пан Мельник.

У 2018 році в Індексі сприйняття корупції міжнародної організації Transparency International Україна посіла 120-те місце зі 180 країн, що досліджувалися. У 2012 році міжнародна аудиторська компанія Ernst & Young ставила Україну в трійку найбільш корумпованих країн світу. Туди ж потрапили Колумбія та Бразилія.