По данным министра здравоохранения Зоряны Скалецкой, у всех, кто находится в обсервации в санатории «Новые Санжары», нет признаков ОРВИ, все чувствуют себя хорошо. Об этом она сообщила на своей странице в Facebook.

Рада повідомити, що у всіх, хто перебуває в обсервації в санаторії «Нові Санжари», немає ознак ГРВІ, всі почуваються добре. Тим часом Уряд і Міністерство охорони здоров’я вживають превентивні заходи у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в деяких країнах Європи, зокрема – в Італії. На засіданні оперативного штабу прийнято рішення перевіряти тих, хто прибуває на територію України з країн, в яких зафіксовані випадки захворювання на коронавірус: 👉Китайська Народна Республіка, Південна Корея, Японія, Сінгапур, Гонконг, Італія, Таїланд, США, Іран, Малайзія, Австралія, Німеччина, В’єтнам, ОАЕ, Франція, Великобританія, Канада, Філіппіни, Індія, Кувейт, Російська Федерація, Іспанія, Оман, Непал, Камбоджа, Шрі-Ланка, Фінляндія, Швеція, Бельгія, Єгипет, Ізраїль, Ліван, Бахрейн, Афганістан, Ірак. У випадку необхідності цей перелік буде розширено. В нас вже є 30 наборів реагентів, які передала Всесвітня організація охорони здоров’я. Набори містять приблизно 3000 реакцій, чого вистачить для дослідження на захворювання понад 900-ти людей. Також ми маємо близько 12 тисяч місць в інфекційних стаціонарах, понад тисячу лікарів-інфекціоністів та близько 5 тисяч медперсоналу, а в українських лікарнях є понад 2 тис інфекційних боксів. Держава готова протистояти коронавірусу COVID-19, але кожен з громадян також може зробити свій внесок. Дотримуйтесь правил санітарної гігієни. Слідкуйте за своїм здоров’ям, а в разі появи таких симптомів як підвищення температури, кашлю та нежиті звертайтесь до свого сімейного лікаря. Будьте здорові! 👉Що робити, якщо ви повернулися з країни, де зафіксовані випадки зараження коронавірусом https://bit.ly/2SWhWhO 👉Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції https://bit.ly/2uzhQmY #НеБійсяСвоїх #ВірусуНеБоюсяЯзВами

Geplaatst door Zoryana Skaletska op Dinsdag 25 februari 2020

Министр также рассказала о том, что на заседании оперативного штаба было принято решение проверять тех, кто прибывает на территорию Украины из стран, в которых зафиксированы случаи заболевания коронавирусом, а именно: Китайская Народная Республика, Южная Корея, Япония, Сингапур, Гонконг, Италия, Таиланд, США, Иран, Малайзия, Австралия, Германия, Вьетнам, ОАЭ, Франция, Великобритания, Канада, Филиппины, Индия, Кувейт, Российская Федерация, Испания, Оман, Непал, Камбоджа, Шри-Ланка, Финляндия, Швеция, Бельгия, Египет, Израиль, Ливан, Бахрейн, Афганистан, Ирак.

Этот список может быть расширен в зависимости от распространения вируса в мире.

Популярные статьи сейчас
Отдавать по 10% от пенсии не придется: "Киевстар" порадовал стариков бюджетным тарифом "Нафтогаз" предупредил всех: нужно успеть до 25 апреля Украинские пенсионеры получат по 500 гривен "бонуса": кто в списке "летних" счастливчиков Как в других странах привыкли подтирать попу и почему на нас смотрят, как на дураков: всё дело в культуре
Показать еще

Скалецкая также отметила, что медучреждения активно готовятся на случай распространения коронавируса по Украине.

«У нас уже есть 30 наборов реагентов, которые передала Всемирная организация здравоохранения. Наборы содержат примерно 3000 реакций, этого хватит для исследования на заболевания более 900-ти человек. Также мы имеем около 12 000 мест в инфекционных стационарах, более тысячи врачей-инфекционистов и около 5000 медперсонала, а в украинских больницах находятся более 2 тыс инфекционных боксов», - сказала глава МОЗ.

Как сообщалось ранее, Зоряна Скалецкая находится в санатории «Новые Санжары» вместе с эвакуированными из Китая гражданами Украины и других стран.