Зазіхання на чужу власність мають тягти за собою набагато тяжчі, ніж зараз, наслідки для рейдерів. Про це під час виїзного засідання Тимчасової спеціальної комісії з питань захисту прав інвесторів заявив член ТСК, народний депутат від «Батьківщини» Андрій Ніколаєнко, коментуючи розроблений ним спільно з Асоціацією «Бізнес Варта» законопроект стосовно посилення кримінальної відповідальності для рейдерів.

«Спокуса заробити на чужому має стати для рейдерів набагато меншою, ніж загроза отримати тюремний термін та сплатити величезний штраф. З точки зору Кримінального Кодексу, цим проектом ми пропонуємо внести зміни до низки статей КК, що конкретизують покарання за незаконні дії, які є невід’ємною частиною та інструментарієм рейдерів», - наголосив Ніколаєнко.

Андрей Николаенко и Галина Янченко
Андрей Николаенко и Галина Янченко

Депутат зауважив, що більш серйозні покарання, запроваджені законопроектом, будуть зупиняти тих рейдерів, хто заробляє на захопленні підприємств та просто закладає судові витрати у «прайс» своїх послуг.

«Після прийняття цього закону, маю обгрунтовані сподівання, рейдерський бізнес стане нерентабельним за критерієм «ефект-витрати»», - резюмував Андрій Ніколаєнко.

Популярные статьи сейчас
С 1 апреля начнёте получать от 3 520 до 8 тысяч гривен: чьи выплаты стали больше Украина может погрузиться в темноту: энергетики заговорили о блекауте Будут под постоянным обстрелом: астролог указал, какие города ждет адская неделя Заплатите от 17 000 до 51 000 грн: украинцев предупредили о штрафах с 1 апреля
Показать еще

Як зазначила Голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко, загаломробота Спецкомісії буде побудована у двох напрямках. Це – розробка законопроектів та розгляд скарг бізнесу. «Парламентська ТСК буде тим органом, який завдяки функції парламентського контролю зможе відреагувати на скаргу та оперативно прийде на допомогу», - зазначила у вступному слові Голова ТСК Галина Янченко.