Украинская писательница и поэтесса Оксана Забужко вспомнила важный день в истории Украины и написала пост в честь тридцатой годовщины поднятия украинского флага в Киеве. Соответствующий пост она опубликовала в Facebook.

"30 років тому. Добре пам'ятаю, де я в мить підйому прапора стояла, і навіть (як то завжди врізається у важливі моменти життя) - в чому була вбрана. Господи, як же це було прекрасно!" - пишет писательница.

Забужко прикрепила видео с того дня и посоветовала тем, кто не видел – найти 17 минут и посмотреть на Киев 1990 года.

"Через 2,5 місяці почався "перший Майдан" - Революція на граніті, і 15 жовтня майже такі самі багатотисячні колони киян вийшли на загальноміський страйк на підтримку студентів - тільки то вже була не святкова юрба, а зла, рішуча й зосереджена, йшли "підприємствами", і це теж було по-своєму прекрасно, але іншою, грізною красою, про яку писав Єйтс ("a terrible beauty was born"), - бачити ті вручну намальовані плакати: "Більшовик", "Ленінська кузня", "Арсенал": останній спалах робітничого руху в Європі 20-го ст., відлуння польської Солідарности... (Ось тоді Кравчук і мусив прийняти рішення: ну його на фіґ, Москва далеко, а сила - ось вона, прямо під вікнами тече самоорганізованою людською рікою... )", - пишет она.

Оксана Забужко отметила, что знать об этом важно, чтобы никто не смог украсть нашу историю.

Популярные статьи сейчас
Должны появиться без повестки: кого ждут в ТЦК с 1 апреля Заплатите от 17 000 до 51 000 грн: украинцев предупредили о штрафах с 1 апреля Готовьте кошельки: украинцам через считанные дни повысят тарифы на коммуналку, что подорожает Показатели счетчика уже не аргумент: украинцев заставляют платить за свет больше, чем "накрутили"
Показать еще

"Подивіться, обов'язково. Хоча б на те, щоб потім ніяке стерво не посміло брехати вам у живі очі, ніби незалежність нам хтось "подарував". Щоб нам, у черговий раз, не вкрали нашу історію", - говорит она.

30 років тому. Добре пам'ятаю, де я в мить підйому прапора стояла, і навіть (як то завжди врізається у важливі моменти...

Geplaatst door Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко) op Vrijdag 24 juli 2020

Обязательно подпишись на наш канал в Viber, чтобы не пропустить самое интересное

Напомним, Забужко открыла глаза украинцам на гибель героя под Зайцевым.

Как сообщал Знай. ua, Оксана Забужко остро прошлась по "Луцкой области" Зеленского.

Также Знай. ua писал, что Киевский горсовет сменил цвет на один вечер – все ради родного флага.